En doft av ljus

En doft av ljus


Tacksam. Det är ett ord verkligen sammanfattar min känsla just nu. Tacksam över livet, över nya möjligheter och över den tysta bönen om förenade hjärtan. Idag släpps albumet KYRIE ELEISONskrivet av den otrolige Harald Høidahl, vars omslag jag fått äran och nåden att måla. 

 

 Kyrie Elesion. Akryl och kol på canvas. 110 x 60 cm.

Kyrie Elesion. Akryl och kol på canvas. 110 x 60 cm.


Det har verkligen varit speciella månader. Processen i att måla en bild som speglar innehållet i skivans texter och melodier har inte varit helt enkel, och därför också så djupt formande. Jag vet inte hur många timmar jag suttit och låtit orden från texterna skölja över mig i glödande vågor av viskande inspiration. Penseldrag födda till toner av gryningsljus.

 

Både konst och musik är ju uttrycksformer som verkligen har förmågan att beträda hjärtats heliga mark. Att föda det osynliga in i det som är synligt, och genom det synliga vidröra det eviga.

 

Att försöka arbeta fram ett samspel mellan ögat och örat, så att det ena ger återsken av det andra, har varit så omvälvande och förunderligt. Att låta bilden och tonerna dra samma andetag, träffas av samma ljus och tala samma språk, om än med olika ord.

 

För på något sätt känns det så rätt att denna skiva - vars allra innersta är bön, enhet och kärlek - skapats i samma anda som dess väsen viskar om.

 

 foto: Adora Records

foto: Adora Records

Skivan i sig är verkligen ett uttryck där olika former förenas, där ögats ordlösa lov förenas med orden som bärs på silvervingar av toner mot höjden.
 


Öga och öra. Hjärta och mun. Olika delar av en och samma kropp. Alla varmt famnade av orden Kyrie Eleison; Herre förbarma Dig.

 

Vill du riktigt uppleva nyanserna och djupen i tavlan, så lyssna gärna till någon av låtarna på skivan med bilden framför dig.Om du befinner dig i Norge, i närheten av Østre Fredrikstad kirke klockan halv tio ikväll, så kika in på releasen.


Du kommer sent att glömma det.


Utöver arbetet med skivan har jag hunnit med att flytta till en större ateljé, arbetat på tavlor till utställningen 8-10 september , målat på nya beställningar och bara njutit av sommarens skönhet.

Kort sagt, varit uppslukad av att leva varje ögonblick av varje dag.

IMG_20170707_041125.jpg


Om du inte redan gör det, så kan det varmt rekommenderas :)

 


Ljus och kärlek/ Isalind

Comment