Under de senaste veckorna har jag arbetat på en alldeles speciell beställning. Jag blir alltid lika hedrad och förundrad när människor kommer till mig och ber mig måla av det käraste de har - sina barn och barnbarn. Tänk ändå, vilket enormt förtroende! Och just detta med att måla livet - och försöka fånga dess skönhet i alla tänkbara små former - är något jag verkligen älskar passionerat.

Det finns få ting, om ens något, som så griper tag om våra hjärtan och får oss att le - som just ett barn. Barn har alltid den där klara, nyfikna blicken. Med ett ansikte så fyllt av hopp och löften. De bär alla på en ny början, med livets stora resa fortfarande framför sig. De inspirerar och lyfter oss bara genom att vara. 

Vad är skönhet om inte just det?

Denna förmåga att väcka kärlek hos andra bara genom att finnas till; Något som varje barn gör så naturligt - och som vi alla kan lära oss av.

Därför blir jag alltid så varm i hjärtat när jag får måla just barn. Barn och natur. Och så ikoner såklart (något som ännu inte visat sig här på sidan, men som kommer att komma framöver). De speglar alla tre skönheten på sitt alldeles egna vis. Liksom varje barn lär oss om det som är verkligt viktigt, på sitt alldeles egna unika sätt. 

Precis när jag tog de sista små penseldragen på den här underbara lilla flickan. Med doften av färg fortfarande dansandes i rummet. Fick jag höra att MVT skrivit en jättefin artikel om mina små försök att inspirera människor genom konsten. Jag blev helt tagen när jag läste den. Den var så vänligt och positivt skriven! 

För de nyfikna finns en länk till artikeln här (tryck på bilden nedan):

Jag lovar att göra mitt bästa för att leva upp till det som sägs där. Även om jag vet att jag bara är en enkel människa. En liten person i en stor värld, med en glödande längtan efter att viska om allt det vackra :)

Och vad är vackrare än ett barn? Nu önskar jag och lilla Eden (bara namnet är ju underbart vackert), som ligger här på tork bredvid mig, er en god natt och en strålande morgondag! 

 Eden. Akryl och färgpennor på satinpapper. 30 x 40 cm

Eden. Akryl och färgpennor på satinpapper. 30 x 40 cm

Ljus och kärlek / Isalind

 En liten bild från arbetets gång (och med lite smygreklam för isalinds instagram: @isalindarts )

En liten bild från arbetets gång (och med lite smygreklam för isalinds instagram: @isalindarts )

1 Comment