The splendor of the rose and the whiteness of the lily
do not rob the little violet of it’s scent nor the daisy of its simple charm.
If every tiny flower wanted to be a rose, spring would lose its loveliness.
— Thérèse de Lisieux
 Tystnaden

Tystnaden

Imorse var en såndär speciell morgon när man vaknar tillsammans med gryningen. Jag satte mig yrvaken med en kopp te i sängen och tittade på hur himlen sakta ljusnade och hur alla små hus sakta vaknade till liv. Pilgrim kom och lade sig intill mig och kyrkklockorna började slå i morgonljuset - och jag kände en sådan stor tacksamhet för allt.

De senaste veckorna har så mycket hänt. Så många människor har hört av sig med så fina och uppmuntrande ord. Massvis av beställningar har trillat in och jag har till och med blivit intervjuvad av tidningen och blivit kontaktad av en låtskrivare som bett mig designa ett skivomslag. Omtumlande, lite läskigt och underbart på samma gång.

På något känns känns mitt liv just nu som landskapet utanför fönstret. Kysst av gryningsljuset, fortfarande lite sovande i vintervila, men med en underbar vår alldeles runt hörnet. Tänk ändå, vad mycket som löser sig bara man inte ger upp.

Idag är det ju dessutom alla hjärtans dag! Jag har funderat lite på det där. Alla hjärtans dag är ju något otroligt vackert för vissa, och för andra en tid av ensamhet eller stress. Många tycker att det blivit överkommersialiserat, och till viss del håller jag med om det. Men samtidigt ligger det något vackert i tanken att avsätta tid till att lyfta just kärleken mellan människor. Att låta alla hjärtans dag få vara just det; alla hjärtans dag. En dag när kärleken får lite utrymme. När vi särskilt värnar om alla dem som finns i vår vardag och som berikar och utmanar oss varje dag. En dag av tacksamhet för skönheten i det lilla. En dag när vi helt enkelt stannar upp lite extra och ser det vackra i alla de små enkla handlingar av kärlek och omsorg som omger oss varje dag. 

En sådan dag firar jag mer än gärna.
Bjuder därför dagen till ära på lite bilder från ateljén och vår morgonpromenad i de stora skogarna. Önskar er alla en god morgon och en underbar alla hjärtans dag! <3

 Snöbus

Snöbus

Ljus och kärlek / Isalind

1 Comment