Oktober har alltid varit en väldigt speciell månad för mig. Det är som att hela naturen uppslukas i ett hav av glöd, samtidigt som luften omkring blir klar som kristall. Varma färger i en ständig dans med vindarnas kyla. Kontraster som möts och förenas i en underlig symfonisk harmoni. Jag älskar verkligen sånt. Sprickor som liksom får ljuset att lysa igenom bakom murarna. Och hösten är full av just sådana små viskningar.

 Höstens eldhav

Höstens eldhav

Under sensommaren ägnade jag mig främst åt förberedelserna av den utställning som gick av stapeln andra helgen i September (ett stort TACK till alla ni underbara som kom och var med! Ni är fantastiska!).  Jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle få så mycket respons som jag fick. Jag är så djupt förundrad och tacksam över hur många som kom och lyste upp min värld som solen och månen med all sin värme och kärlek. Det är verkligen en sådan gåva att få möta människor på det sättet. Att få beröra genom det enkla. Att mötas i ett lyssnande samtal kring tysta ekon av ljus. Att få famnas i gemenskap där brustenheten inte behöver gömmas bakom fasader. Människan är verkligen vacker. Och så oändligt rik på skönhet. Varje individ på sitt alldeles egna och unika sätt. Fick jag bara ta med mig en enda sak ifrån den helgen, så skulle det vara just det. Hur vackra ni alla är. 


Ett särskilt tack till Birgittasystrarna i Vadstena för att jag fick låna er vackra Katarinasal under utställningen. Ni är underbara!


Det sägs ju att man behöver utmana sig själv för att växa. Även om växandet ibland kommer av sig själv när de yttre förhållandena är goda. Hur det nu är försöker jag i alla fall utmana mig själv med att spela in små filmklipp i processen av mitt målande. Något som jag hoppas längre fram, när mitt tekniska kunnande mognat något, ska kunna resultera i några speed-paint klipp där ni kan se hela tavlan växa fram från början till slut. Men steg för steg. Hittills har jag i alla fall lyckats få ihop några minuter utan en alltför skakig kamera :) En ringa begynnelse åtminstone. Kika in på Instagram eller Facebook om du vill se filmerna :) 

 Yûe (Kärlek på Vietnamesiska). Akryl och färgpennor på satinpapper.

Yûe (Kärlek på Vietnamesiska). Akryl och färgpennor på satinpapper.

 Ögon av mystik i höstens ljus

Ögon av mystik i höstens ljus

 

Så nu sitter jag här med en kopp te, medan höstlöven dansar glödande i den klara vinden utanför mitt fönster, med all denna tacksamhet och värme inombords. Med nya utmaningar och nya brottningsmatcher med tekniken framför mig. Och med en början till en målning som har samma röd-orangea eld i färgerna som oktober. Glöm inte att njuta av lövens virvlar kring fötterna där ni går, ni har doften av glödande liv i era hjärtan.

 En värld av älvor och drakar 

En värld av älvor och drakar 

 Oktoberroser under arbete

Oktoberroser under arbete

 Stillhet och dimma

Stillhet och dimma

Ljus och kärlek,
Isalind

Comment