Först och främst. TACK för all den enorma fantastiska respons jag fått på mina tavlor och på hemsidan. Era kommentarer och uppmuntran värmer något enormt. Ni betyder alla så mycket <3 Jag har fått ganska mycket frågor gällande priser för olika tryck och om det går att beställa, för er som är nyfikna på detta så finns en länk till detta här .

Något av det som är nytt här på hemsidan är att den inte ensidigt kommer att handla om konst. Jag kommer också dela och skriva mycket om mina äventyr från de stora skogarna, de vida vidderna och de höga höjderna här i vår fantastiska natur. Helt enkelt för att detta är en så viktig del av vem jag är. Utöver tron, är naturen min absolut största källa av inspiration i skapandet. Våra upplevelser och erfarenheter är trots allt oskiljaktigt från det vi gör. De speglar oss och lyfter oss. Som ett eko från det förflutna. Så det skulle kännas fel att stänga er ute från den process som leder till allt det där färgstarka och fantasifulla som sen fastnar på taveldukarna hemma i ateljén. 

 Stenstranden nere vid Torneträsk

Stenstranden nere vid Torneträsk

I somras åkte jag för första gången norr om polcirkeln. Jag har längtat att komma så långt upp hela mitt liv och nu fick jag äntligen tillfälle i samband med att min bror studerade i Kiruna. Jag kan nog inte med ord beskriva hur starkt den resan påverkade mig. Jag blev, för att uttrycka det enkelt, HELT förälskad. I de små myrarna, de starka älvarna av smältvatten och de höga tysta fjällen. Jag återvänder dit i mina tankar flera gånger varje dag och så många av mina tavlor har inspirerats av den hänförelse jag upplevde där.

Så här kommer några bilder från en av, enligt mig, jordens vackraste platser. Jag hittade också ett ganska långt, men helt fantastiskt citat från författaren Charlotte Eriksson, som så träffsäkert beskriver sambandet mellan kreativitet och förundran. Låter det ackompanjera bilderna nedan. Hoppas de kan inspirera och hänföra er också. 

 De underbara renarna

De underbara renarna

... so this is for us.
This is for us who sing, write, dance, act, study, run and love. And this is for doing it even if no one will ever know. Because the beauty is in the act of doing it. Not what it can lead to.
 Släta stenar slipade av glaciärvattnet

Släta stenar slipade av glaciärvattnet

This is for the times I lose myself while writing, singing, playing and no one is around. And they will never know but I will forever remember. And that shines brighter than any praise or fame or glory I will ever have.
And this is for you who write or play or read or sing by yourself with the light off and door closed. When the world is asleep and the stars are aligned. And maybe no one will ever hear it, or read your words or know your thoughts. But it doesn’t make it less glorious.

It makes it ethereal. Mysterious.
Infinite.
 Lapporten

Lapporten

For it belongs to you and God. And only you can decide how much it meant, and means, and will forever mean. And other people will experience it too, through you. Through your spirit. Through the way you talk. Through the way you walk and love and laugh and care.
 Solnedgång över Luossavaara

Solnedgång över Luossavaara

And I never meant to write this long, but what I want to say is:

Don’t try to present your art by making other people read or hear or see or touch it; make them feel it. Wear your art like your heart on your sleeve, and keep it alive by making people feel a little better. Feel a little lighter.

Create art in order for yourself to become yourself, and let your very existence be your song, your poem, your story. Let your very identity be your book. Let the way people say your name sound like the sweetest melody.
 Silverfallen

Silverfallen

So go create. Take photographs in the wood, run alone in the rain and sing your heart out high up on a mountain where no one will ever hear, and your very existence will be the most hypnotizing scar.

Make your life be your art.

Ljus och kärlek / Isalind

1 Comment